Kuih Penjaram adalah Kuih Tradisional suku kaum Bajau di Sabah. Kuih ni ada sedikitttt rasa macam Kuih Denderam atau Kuih Peneram di semenanjung tapi of coz Kuih Penjaram Sabah lagi sedap :)
Kuih Tradisional Sabah. Rasa lebih kurang Denderam tapi Penjaram lagi enak dan sedap.
Kuantiti
6 keping / Pack ( 250-300 gram)
Bahan-bahan
Tepung gandum, tepung beras, gula merah & minyak masak.
Cara Simpan
Boleh tahan 2-4 hari pada suhu bilik. Jika simpan fridge lebih lama. Jika beli melalui pos , kukus sebelum makan supaya untuk melebutkan kuih.
Kuih Tradisional Sabah. Rasa lebih kurang Denderam tapi Penjaram lagi enak dan sedap.
Kuantiti
6 keping / Pack ( 250-300 gram)
Bahan-bahan
Tepung gandum, tepung beras, gula merah & minyak masak.
Cara Simpan
Boleh tahan 2-4 hari pada suhu bilik. Jika simpan fridge lebih lama. Jika beli melalui pos , kukus sebelum makan supaya untuk melebutkan kuih.