Produk : Pes Kari Kaw Captive Food
Berat : 150g
Cadangan Hidangan/ Masakan : Mee Kari tetel
Bahan2 - Pes CF Kari Kaw, minyak, tetel, air rebusan tetel , garam, tauhu, santan.
Cara memasak -
a) panaskan sedikit minyak dan masukkan pes kari, tumis seketika
b) masukkan tetél yang telah direbus bersama air rebusan. Didihkan seketika.
c) masukkan tauhu, tofu, dan bahan2 lain yang disukai. Didihkan lagi.
d) masukkan santan dan perasakan dengam garam dan serbuk perasa.
e) Tutup api dan sedia utk dihidang.
Cara simpanan :
1) Chiller : sehingga 6 bulan jika seal masih belum dibuka
2) Freezer : sehingga 9 bulan jika seal masih belum dibuka
NOTA :
- Selepas seal dibuka, sila simpan dalam freezer untuk tahan lebih lama. Jika menggunakan pes 2 atau 3 kali 1 pack jangan campur pakai sudu yang sama. Ini untuk memastikan bakteria tidak berkumpul & pes rosak.
- Sila lihat expiry date di setiap packaging
Berat : 150g
Cadangan Hidangan/ Masakan : Mee Kari tetel
Bahan2 - Pes CF Kari Kaw, minyak, tetel, air rebusan tetel , garam, tauhu, santan.
Cara memasak -
a) panaskan sedikit minyak dan masukkan pes kari, tumis seketika
b) masukkan tetél yang telah direbus bersama air rebusan. Didihkan seketika.
c) masukkan tauhu, tofu, dan bahan2 lain yang disukai. Didihkan lagi.
d) masukkan santan dan perasakan dengam garam dan serbuk perasa.
e) Tutup api dan sedia utk dihidang.
Cara simpanan :
1) Chiller : sehingga 6 bulan jika seal masih belum dibuka
2) Freezer : sehingga 9 bulan jika seal masih belum dibuka
NOTA :
- Selepas seal dibuka, sila simpan dalam freezer untuk tahan lebih lama. Jika menggunakan pes 2 atau 3 kali 1 pack jangan campur pakai sudu yang sama. Ini untuk memastikan bakteria tidak berkumpul & pes rosak.
- Sila lihat expiry date di setiap packaging